HOME OWNER BIAS FRIENDS STUFFS FOLLOW NEWER OLDER

Pengalaman pertama
Thursday, 17 April 2014 - Permalink - 0 Miku(s)

Assalamualaikum..

15 April merupakan hari Declaration of Melaka as Historical City and of course bdk2 sekolah suka la sbb cuti! tapi pada hari inilah aku kerja and its my 1st experience ever..

Korang mesti tak percaya kan yg aku baru first time kerja *padahal umur da 19* -tutup muka, malu- 
Lagipun, Era xde transport nk pegi kerja and kat tmpt Era bas jarang lalu..  time ni kitorang kat asrama *Apartmen Yayasan Melaka* so, dekatlah ngan shopping tu.. Era kerja ngan kwn2 sekelas Era skali.. best sebab kerja reramai xD

Time2 cuti camni la ramai org serbu shopping sbb shopping tu buat Jcard Day.. kitorang pon x melepaskan peluang sbb dyorang perlukan ramai packer utk bantu cashier.. wktu kerja start pukul 10 pagi abes pukul 10 mlm.. most of the time memang berdiri je *penat* customer pulak datang x putus2..

Dapat rehatkan kakipun x smpai 5 minit, ade je customer yang line-up nak bayar.. tpi Era beruntung sbb dapat kaunter under 8 *kuantiti brg yg dibeli xlebih dri 8 item*, kwn2 Era yg lain sume dapat kaunter biasa yg byr pakai kad tu.. dyorang lgi penat kalau nk diikutkan drpd Era..

Pergi kerja naik bas tpi balik kerja jln kaki.. nasib baik xjauh sangat just makan masa 15 minit je.. kaki masing2 penat, tpi kitorang xrse sangat kepenatan tu sbb kitorang together gether ^^

#UnforgettableMoment xD