HOME OWNER BIAS FRIENDS STUFFS FOLLOW NEWER OLDER

Reunion #2
Friday, 29 March 2013 - Permalink - 0 Miku(s)


Assalamualaikum.. Semalam, 28.3.2013 adlh hari yg pling xkn aku lupakan.. byk sgt kenangan yg aku cipta walaupun x sume yg pergi.. reunion ni kwn sekelas aku buat utk kali kedua sbb mse yg kali pertama buad x ramai sgt yg dtg.. korang tau x kitorg g mana? haa, reunion kali ni special ckit sbb kitorg buad kat Sagil..kitorang pergi dgn 2 kereta (kancil & Bobby) & 2 moto (EX5)..

Masa 1st time kitorg jmpe bobby, kitorg trus mengeluh "x de kereta len ke?" "x nk pergi la camni" and so on.. tp terpaksa jugak naik sbb kereta bobby tu pun pinjam drpd somebody.. mne ada org nk bg pinjam kereta mahal2 kat org lain kan? *gila ke apa?* pd mulanya aku & beberapa kwn aku yg len x tau pun yg diorg ni nk pergi sagil sebab diorg kata nk pergi dkt je, kiranya dlm Melaka jugaklah tapi bila da dlm perjalanan baru diorg bgtau.. diorg kata "kalau aku jujur kat korang, mesti parents korang x bg punya"

Da separuh jln, beberapa org kwn2 aku yg baik lagi jujur ni, diorg call parents diorg n bagitau destinasi yg sbnrnya kat parents diorg *bdk baek mmg begitu*  pastu, sume stop kat one shot spot n perbincangan diadakan samada nk pth blik ke Melaka or teruskan jek.. last2 kitorg g jek ke Sagil..

korang nk tau bobby tu apa? camne rupa ia? cer tgk kat bwh ni:


sekarang korang tau bobby tu benda apa kan? yes, it's an old car  kitorang berlima lah yg naik bobby ni.. masa 1/2 jam pertama perjalanan, kitorg (girls) ni asyik dok mengutuk si bobby ni jek.. pastu si driver (mamat tu) mrh kitorg pulak, dia kata "eh, korang ni pndg sblh mata je ek kat bobby. korg tau x bobby ni bole sampai KL tau, jgn main2. x pe bobby, buktikan yg kau bole". bengong jek kan mamat tu? dahla kereta pun dia bg nama pastu dia bole ckp2 ngan si bobby ni bagaikan dia berckp dgn manusia.. whatever la man~

bila da tiba sagil, masing2 da lupakan psl parents diorg yg mrh & bobby the old car yg bermasalah.. korang tau x? bobby da la x bole nyanyi, pastu aircond kau akn rasa bila da 15min perjalanan *lama x?* so, kitorg yg naik bobby ni, bila smpai jek kat sana terus berendam kat dlm air *maklumlah, air sagil sejuk* barulah rasa lega..


↑ lepas da puas berendam kat dlm air, kitorg mkn2, buat BBQ, snapping photos & main air yg sejuk tu.. tgklah muka2 bahagia tu..lepas da mengenyangkan perut masing2 masuk ke dlm air semula..
it's time to packed things and go back home.. tp sebelum tu, photo is a must..


↑ inilah muka kitorg sebelum tukar pakaian, masing2 bsh kuyup termasuk aku.. ㅋㅋㅋ




↑ ini pulak muka kitorg lps salin pakaian n sebelum bertolak pulang ke Melaka.. T_T